12 August, 2011

Home » , , » Tutorial : Komen FB di posting @ entry

Tutorial : Komen FB di posting @ entry


 



Beberapa hari lepas aku ada janji nak buat tutorial pasal 
Meletak Komen FB di blog (klik) dan aku telah tunaikan,
Eceehh.

Tapi,
Untuk tutorial kat atas ada beberapa kelemahan yang agak merimaskan.

i) komen yang dipost akan view dimana-dimana, which means tiada komen yang spesifik untuk post @ entry yang di publish.

walaupun coding tersebut diletak dalam post tiap kali update new entry, tak bermakna komen yang dipost akan spesifik kepada entry tersebut.

So hari ini aku cuba explain macammana nak buat "Komen FB di post @ entry
Macam gambar kat bawah ni.

 

 **************************************************
PERKARA UTAMA kat sini korang kena faham betul-betul cara nak buat "Komen FB di blog" (klik).
Sebab aku takmau dah ulang balik.

BAHAGIAN A (BLOGSPOT)

Macam biasa korang type dulu entry yang korang nak publish tu, type dan type dan type,
SIAP?
Korang PUBLISH dulu entry yang korang dah siap tu.
note**mungkin cara ni agak leceh.

1) Dah publish? COPY link @ URL new entry korang tu dan save dimana-mana notepad/word.
2) Then EDIT THIS POST, klik pada edit this post pada new entry.
3) Then kat bahagian atas ada 2 tab " Edit HTML" dan "COMPOSE", korang klik pada EDIT HTML

 


4) Dah view di EDIT HTML? sila drag ke baaawaaaaahhhh sekali.
5) Copy "CODE" yang korang dapat hasil daripada 1st tutorial di sini(klik) dan paste kan di bahagian terakahir sekali dan terbawah sekali seperti yang anda dapat di NO 4.

 
6) COPY semula link URL anda seperti di NO 1. dan gantikan dengan URL homepage anda kepada URL entry terbaru anda. sepertimana yang telah di URL yang telah dikalerkan dengan kaler MERAH. 

Amboii da macam kelas seni pulak

7) Last one PUBLISH as usual, dan lihat hasilnya. selamat mencuba.

p/s: tuto ni mungkin melecehkan, tapi ini je yang aku tau.




www.tips-fb.com

5 comments:

Hans said...

aku malas buat sebab kang pening
banyak sangat
ekekekke

maCy said...

tamau wat tamauuu keke

Anonymous said...

[url=http://buycialispremiumpharmacy.com/#gaayg]buy cialis[/url] - buy cheap cialis , http://buycialispremiumpharmacy.com/#sfphz buy cialis online

Anonymous said...

[url=http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#xtrsv]buy viagra[/url] - viagra online , http://buyviagrapremiumpharmacy.com/#ndnos viagra online

Anonymous said...

[url=http://buyonlineaccutanenow.com/#zroqq]order accutane[/url] - accutane cost , http://buyonlineaccutanenow.com/#ekabo buy cheap accutane