03 June, 2011

Home » , , , , » Teknik Dulu-Dulu : Uji Kapel Anda

Teknik Dulu-Dulu : Uji Kapel Anda


You Got 1 New Unread Message

" haaii sayang, lama menyepi, u lupa kat i ....... "
ex aku : 05-08

Tadi masa gua dapat mesej tu,
Then baca-baca je keluar macam ayat kat atas tu,
Aku terpikir n termanggu sejenak,
Errmm,
Siapa pulak yang bagi mesej sayang-sayang kat gua ni kan,
Unknown number pulak tu.


Dengan tak semena-mena aku teringat zaman
Donkey Love @ Cinta Monyet masa zaman keriangan remaja dulu.
Hakhak,
Adoii takleh blah,
Bila ingat-ingat balik nak cakap " macam gampan* " pun ada gak.

Bayangkan la bebudak sekolah menengah bercinta,
Eleehh korang jangan nak kencing gua la der,
Susah nak jumpa yang tak pernah kapel-kapel ni,
Baru nak naik katakan,
Baru nak merasa saat keriangan.


Tambah-tambah lagi bebudak lelaki,
Yela umur 15 16 baru merasa mimpi basah,
Time tu belagak hebat kemain,
MATANG katakan, ceeiitt.
sory ar dek, termasuk gamba korang
Aku takmau story apa perangai dak-dak ni,
Tapi aku nak story antara teknik-teknik dulu yang sekarang
Jarang sangat dah orang guna.

UJI GF/BF ANDA

Maza zaman aku sekolah menengah dulu,
Takda FB bagai ni,
Bila bukak tenet pun tau friendster je.

TAPI kalau bab henset,
Peergghh time tu memang hero,
Siapa dapat bawak pergi sekolah enset 3310
Dah kira gempak,
BUTTERFLY? wooowww,,!!

SMS dengan gf/bf memang tak boleh dipisahkan
Dulu kini dan selamanya,
Jimat dan senang.


Tapi tak heran lah kalau dulu,
Tengah dok syok-syok mesej ngan awek,
Tiba-tiba dapat mesej dari unknown number.


Takpun mula-mula missed call dulu,
Zaman baru nak kenal enset kan,
Kita pun missed call la balek,
Siapa ada kredit lebih boleh la mesej

" siapa ni? tadi ada miskol nombor saya "

Haa ayat da pasang,
Tetet, tetet, 1 new message

" awak Mail kan? "

Syok-syok dok mesej,
Baru 10 11 mesej dah keluar ayat "sayang" "suka"
Tak tau agaknya yang mesej dia tu awek sendiri,
Hakhak awek curik-curik pinjam henset abah
Mesej brader diorang.
Tak lama lepas tu dapat la mesej dari cik awek

" awak *^#@((*&* "


Selalunya awek-awek je suka buat camni,
Cepat curiga dengan kesetiaan lelaki beliau,
Betul tak?

Agak-agak zaman sekarang ada lagi tak camni??

***************************************

" haaii sayang, lama menyepi, u lupa kat i yer?
Anda terasa boring kerana tiada siapa mahu panggil anda sayang,
Mesej " Love" dan hantar ke 33342 "

Sambungan mesej tadi,
Guna mesej pun boleh spam sekarang.

Oraaiitt chow
www.tips-fb.com

12 comments:

alexa yussida said...

henset xmain sbb xde kredit nk topup..bekal kredit bt kol mak ayah je..baik kan kan..caitt

tp cara dorg ngorat lagi klasik..conteng ayat nk berkenalan dlm buku rujukan aku..siot je..kalo aku tahu mmg nahas..masalahnya smpai skrg tataw sapa...nmpk sgt nk main2 je..hihi

*cimOt* said...

siyes aku tak penah kapel time sekolah dolu2..ntah?menyampah kott aku dok tengok member aku dok kapel-clash-berganti baru mcm tukar baju je..
mmg kesian la kpd jejaka yg menaruh hati kat aku dolu..

takmo kapel2 bagai nak kepoh tp aku nak teros kawen je..hehehe..errrr..arrange married??

Amanda Eltiqaz said...

haha..kelakar! msg yg last skali tu mmg annoying, "hai sayang, sorang je?" kesunyian? sila hantar bla bla bla...

tp zaman sek mmg best..lagi2 bila bergabung tenaga bab kenakan kwn2 lelaki dan perempuan cmtu ^^

Afuan Shah said...

rasanya ada g kot bro loq...hahahah
tapi yg buat tu mestilah budak yg baru nak up jugak kan...heheheh

tp kenangan lah...aku x merasa..tp merasa balas2 surat..kekanda adinda uollzzz..HAHAHA

butterfly said...

heeee~~ kenangan sokmo kan..??

mmg btl pon prmpn rmi yg bt cara mcm tu kann..??


tp zmn ni still lg going on..cuma nset diaorang dah cangih manggih kan..?

nabilah said...

tak pernah lah pulak aku buat macam ni. bf pon takdak zaman sekolah

apik pehe said...

hahaha..same la waktu apik zaman muda dulu..haha..kalo bawak n-gage tu dah dikira pemes lah..main bomberman..hahaha..

ader kena gak mesej camtu

Nur Sulastri said...

hahaha, okay. sangat happy baca entry ni. nice one. tu lah, zaman dudu, 3310 kira dah mantap. budak zaman sekarang, pandang pun taknak phone tu. huhu

Abang Long said...

Salam...bebudak muda skunk nih..sumer advanced. Aku masih school dulu memang xde handset. Atur pun lum wujud..nak cari kapel guna kapal terbang kertas jer..haha

http://abanglongonline.blogspot.com/2011/06/nombor-telefon-bohsia.html

athirah said...

3310 terbaek.. haha

RerameUngu said...

hahaha....stended la dulu tu..dulu bwk 3310 dah kaya la tu kan..kahkahkah..skang ni 3310 tu takat baling hanjing jek..hanjing pun ngelak kot..kahkahkah

tp mesej spam tu kalo aku trima mmg tak bnyk dah, delete jek..bt semak inbox aku je

.cik syana. said...

siyes penah buat uji cmtuh!klaka betul bile imbau kembali kngn dedulu.hikhik.first nset pon mase last fom3 tu pon nset butterfly.cnte monyet pn lmbat,dekat spm bru mncul cintan cintun tu.setahun dua men cintan cintun then skg mlas.da pk mse depan:)