06 May, 2011

Home » , » Stress dan Makan

Stress dan Makan

Assalamualaikum wbt,

Heepp geng,
Update terpantas dari aku,
Padahal malam semalam baru je update
Pasal " Gua Kembali ".

Semalam tu hidup dengan panas kan hosting blog aku ni jer,
Panaskan enjin la katanya,
Ceehh,,,!! Sebut hosting macam guna services yang mahal2 je kan,
Padahal guna blogspot yang free tu je,
Hakhak.

*****************************************


Mail : Bro jom pergi makan
Meon: Takmo ah geng, aku tak rasa nak makan ar
Mail : Eheh lu ni, gua tengok lu sehari dua ni diam semacam je, apekes?
Meon: yeke? takde ah, aku biasa je, takda masalah pun
Mail : Lu putus cinta eh?
Meon: errmmm, awek aku lari ngan mat bangla ar, Mentang2 aku naik honda c70 je,
             bangla tu pulak belagak semacam, naik rxz je kot.
Mail : Bengong la lu mat, pasal awek pun nak stress

Pisstt geng,
Dialog kat atas ni sebagai introduction pada STRESS,
Aku bukan nak story brader stress putus cinta,
Hakhak.
Aku just nak story pasal ni




Betul ke weh?
Kalau betul definis stress ini mengikut keadaan la erk?


STRESS : PUNCA : PUTUS CINTA.

Selalunya kes ni berlaku kat awek-awek,
Yela gurl kan,
Kalau dah sayang kat jantan ni,
Sampai tahap gabannya,
Memang takkan lepas nye bro.

Walaupun awek tu cun macam Lisa Surihani,
Tapi brader beliau muka macam Johny Lever.
Haiisshh.

Aku pun tak tau kenapa,?
Korang tau kenapa?
Pasal apa erk?

Nak kata kena talak 3,
Memang penipu nak mampos la,
"Nampak benor nipunya" bak kata Usop Wilcha.

Heyy aweks kat luar tu,
Kemon la,
Kapel je kot.

Lainlah time cik abang korang cabut time
Korang dah ada anak 3,
maksud aku dah kahwin la,
Kalau macam tu dah memang patut bagi penyepak.



Kumbang Bukan Seekor je okeh.
Kumbang tuan blog @ aku pun ada gak,
Kalau-kalau nak mintak bantuan ke kan,
Hakhak,
Alamak,!! gua dah tak available.
Sory ar awek-awek kat luar tu. heeee

Tapi aku tak nafikan,
Ada lelaki yang macam ni,
Maklum la der,
Muka je legend, hati kiut weh,
Tangkap leleh punya.

Lelaki boleh cover,
Biasala kan,
Sifat Cover Macho ni memang dah cukup sinonim dengan brader-brader,
Aku tak la,
Aku dah memang sedia ada macho,
Hohohoho,,,,orang kata, aku tak kata.


STRESS : PUNCA : STUDY .

Kita kembali bersiaran,
Baiklah Dr. broloq,
Untuk sesi kedua ni,
Kami mahu membincangkan tentang STRESS DAN STUDY.
Boleh Dr. broloq terangkan serba sedikit?

Serba sedikit jadah,
Dah memang aku sorang je panel @ penulis kat sini,
Memang aku la yang kena terang serba banyak.



Yang tadi pasal stress sebab clash,
Kali ni pulak stress sebab study,
Memandangkan aku masih bergelar "student"
So story puncanya stress kerna study.
Stress kerana kerja,
Korang nantikan part 2 ok?
Lagi beberapa tahun la.

Kalau tadi agak diskriminasi,
Kebanyakannya effect pada kaum-kaum hawa,
Tapi kali ni memberi kesan kepada brader dan awek,
Dua-dua sekali.
Baru demokrasi namanya.

Selalunya terjadi stress ni masa musim-musim nak exam,
Tak kisah la lelaki ke perempuan ke,
Memang gugur rambut masing-masing.

Cukup 10 tahun belajar,
Dan cukup 10 kali exam besar,
Memang dah boleh buat budget tahunan yang baru,
Budget gunting rambut dengan
Fashion rambut dan boleh potong,
Masukkan budget Yun Nam Hair Care pulak.

Tapi masa aku amek,
UPSR PMR ngan SPM dulu,
Takda pulak rasa stress,
Ermm nampak sangat pemalasnya aku dulu,
Cuma time exam kat matrik KMKN dengan UM
Ni je stress berlebihan.


************************************************



Berbalik pada tajuk Stress dan Makan,

" eheh bro, celaka lu, abih yang panjang kat atas tu hape kebende? "

Loorr,,
Hak tu aku nak story pasal definisi stress je dulu,
Hak ni baru betul ikot tajuk.

Dipendekkan cerita a.k.a konklusi

Stress kerana putus cinta : Makan tak lalu
Stress kerana study : Kuat makan

Amacam der??
Agak kegampangan tak di situ?
Itu je aku nak story,
kekeke.

Oraiitt geng,
Chow dulu,
Assalamualaikum.

p/s berpeluh-peluh aku type entry sambil fikir idea.

next entry : Lelaki Dan Peluh
 
www.tips-fb.com

18 comments:

t e m b u m e said...

kemain panjang bebel. hahahha

so, kena pandai2 la uruskan yeeee

p/s : eh, KMKN jugak ekk? did i know u? :P

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

bro . . kau slalu kne an ak cmni . . ak bc pny la pnjg . . tu je y kau nk bgitaw ?? hahaaa . .

sbb tu la kekadang aku mls nk bercinta tp seyes if ak da syg someone ssh utk ak lpe an die . . tp tade r smpi jhnm idop an . .

sndri pndi lah . .

Mr.Thinker@Ali said...

Stress + mkn = terbaik. Hahaha. Mkn kepek byk2 msa stress syok gk. slalu buat. LOL. ^^

misluvcoklat said...

kerh kerh .
sy klu stress mmg mkn tak hingat esok jer.
lalala XD

apik pehe said...

stress ni buat apik saket plae..huhu...

melatidaisy said...

lain kali nk bace entri broloq start dari bawah !hehehe:)

r-5 said...

haha bro betol aku rasa! tapi aku ni, pernah gak tinggal pompuan sebeb tak bersedia, last2 aku gak yg bagai nak gila rindu. aduss, tapi tak tangkap leleh lah, sedu-sedan shaja. wakaka!

- elina - said...

tak stress pun berat naik jugak.

ciss.

Miecyber said...

Ambik wuduk boleh redakan stress..

Osama Laden seorang Idola

hidayahjamal said...

slalu jgk stress study bila study sengsorang, klau group study bnyk lak ckp, senyum sll, baca selawat redhkan la stress k

Ija AppLe :) said...
This comment has been removed by the author.
Ija AppLe :) said...
This comment has been removed by the author.
Ija AppLe :) said...

slalu stress dgr luahan org putus cinte..lalala

RIAN said...

1. Putus cinta bukan stress kot. tapi frust. berbeza maybe. =)

2. Tuan blog dah tak available, taknak cukupkan kuota empat ke ? haha.

^_^

mizzapple said...

klo stress, menjerit je.

comform hilang stress. huk3

Cik Itam said...

Cik Itam stress pts cnta ag mam bnyk...hahaha...bulat cam doraemon ja perut ni=_)

faizzach said...

stress study kuat mkn..... btul2... sbb tu berat aku paling tinggi masa ngah bljar kt u la... naik gila2... tp btul ke aku stress ngn study... study kh aku dlu... hahahahhaa

m!3yr4h_LolLy said...

stress bace entry nie. heee..
skrg nie mieyrah alami stress study.. adoi