02 April, 2011

Home » , » Saat Yang Bahagia

Saat Yang Bahagia

Assalamualaikum,
Apa khabar agaknya kengkawan?
Aku? so far Alhamdulillah sihat.

Semenjak dua ini sibuk sikit,
Beberapa hari lepas arwah nenek aku pergi,
Semangat nak menaip time tu tinggi sikit.

Itu yang dalam minggu lepas,
Boleh dapat 2 entry dalam 1 minggu.
Kalau tak?
Tak dapat la der.

Aku bukannya macam dulu,
Gila berterabur idea,
Sekarang?

************************************************
Saat Yang Bahagia 

Berbalik pada tajuk story,
Bila kita sebut Bahagia,
Apa first impression kita?

 

Kompem otak kita fikir,
Tak lain tak bukan family, kapel,
Haa 1 lagi,
Suami isteri.
Betul dak?

Yela,
Tengah kita gelak-gelak huha dengan kawan-kawan,
Tiba-tiba datang sorang kawan lain,
Mesti kawan ni sebut " waaa happy betul korang erk. "
Tak pun sebut " waa seronok gila kat sini ".

Mana ada sebut " waaa bahagia nya kat sini"
haadooii,,
Tak ke pelik bunyi nye. 

Cuba kalau kita jumpa kapel yang mesra alam,
Terutamanya perempuan ar,
" eee,,,bahagianya diorang,, sweet,,errmm "
Jarang pulak aku jumpa yang sebut
" eee,,,seronoknya diorang,,sweet,,eermmm " 

Malaysian typical,
Menggunakan ayat yang sama maksud,
Tapi lain bunyi nyer mengikut keadaan yang sesuai.

Okeh,
Cukup setakat tu untuk definisi Bahagia,
Haha,
Boleh bawak masuk wikipedia ni.

*****************************************************



Dekat dunia ni macam-macam orang kita boleh jumpa,
Tak payah tengok jauh-jauh,
Tengok orang sekeliling kita je dah cukup,
Tengok kawan-kawan kita.


Macam-macam perangai,
Ada yang kepala keras tak mau kalah punya,
Ada yang senyap membisu tahap gaban,
Ada yang jenis frust menonggeng gila-gila punya bila clash.

Haa,,
Bila cerita tentang frust menonggeng ni,
Aku cukup pantang bila ada kawan-kawan aku,
Terutamanya brader-brader ar,
Bila gaduh dengan awek,
Muka macam cibai,
Cibai pun tak seteruk tu.

Tertonggeng situ sana sini,
Balik-balik kelas jer,
Naik atas katil selubung then buat-buat tidur,
Sebelum ini tak pernah-pernah jogging,
Tiba-tiba,
Bila gaduh dengan awek nak pergi jogging,
Katanya nak carik ketenangan,
Jebon la.


Aduuhh common bro,
Jangan sampai korang terkena jerat percintaan,
We have 2 be professional lover,
Hakhak.


***********************************************




Cuba dengar lagu ini betul-betul,
Tan Sri P.Ramlee da cakap awal-awal da,
Aku pun dah pesan kat kau dulu bro.


Jangan terlalu eerrmm,,,what we call that,
Ahh damn lupa pulak.
Jangan terlalu menunjuk kau punya power.
Tak faham erk?


Senang cerita,
Janganlah kau yang baru nak kenal satu sama lain,
Baru satu dua bulan,
Kau dah kata ini tak boleh,
Itu tak boleh,
Nak macam ni,
Tak nak macam ni.


Memang lu tak matang la bro,
Kasi bukak sikit minda tu,
Bak kata aku,
Jangan sempitkan otak tu.


Mula-mula memang la cik awek kata ok,
Yela,
Luv u luv me punya pasal,
Kena la tunjuk baik, dengar arahan, sopan,
Haiisshh,,,!!
Baik-baik belaka ar.


Beringat sikit bro,
Kadang-kadang bila asyik push je kerjanya,
Sampai satu tahap korang push silap time,
Memang berderau la darah kawan tu.






Itu yang tertonggeng situ sana sini,
Dah macam lagu Siti pulak.
Then mulalah nak mengadu kat kawan,
Nasib baik tak ngadu kat aku,
Kalau dak?
Habis kena basuh.
Hakhak

Oraaiitt
www.tips-fb.com

11 comments:

Qaseh said...

aku pun tak suke sgt lelaki over2 nak tegor tak tentu hale nih, tapi.....aku pun tak nak jugak kalau future laki aku nanti buat ignore je....

"A foolish man tells a woman to stop talking but a wise man tells her that her mouth is extremely beautiful when her lips are closed"

melatidaisy said...

melatidaisy like this !

melatidaisy said...

melatidaisy like this !

♥ Ana Joe ♥ said...

naknak lak klu laki ni jenis meroyan bile clash...aduhh!

nabilah said...

haa betul2 setuju2 agree2

/Dayah/nurul/dayak said...

takkan sume nya bole la loq, take care :)

amny said...

waa...baguslaa tengah semangat rajin bebelog...

Rama2Ungu said...

hohoho...ape barang laki frust gila babun bila clash..mn g ego n macho tu kan...kehkehkeh...but anyway anyhow pun, man is a human..they have feelings..but jgn la terlalu over bila berkapel..baru kapel sebulan dua dah bajet cam husband..control freak..what the..hahah

Rama2Ungu said...

hohoho...ape barang laki frust gila babun bila clash..mn g ego n macho tu kan...kehkehkeh...but anyway anyhow pun, man is a human..they have feelings..but jgn la terlalu over bila berkapel..baru kapel sebulan dua dah bajet cam husband..control freak..what the..hahah

shahrihan said...

i like..setuju ngn ape yg dikatakan tu..hehe

Cik Jari said...

be a profesinal lover..yeah..i totally agree