08 December, 2010

Home » , , , , , , » Wanita vs Kaki

Wanita vs Kaki

Assalamualaikum,

Jeng,,Jeng,,Jeng
Gua kembali setelah berabad lama menyepi membawa diri,
Agak-agaknya la kan,
Kalau blog aku ni material boleh touch2 punya,
Kompem weeehh,,penuh anai-anai blog aku ni

Apa khabar agaknya kawan-kawan aku?
Rindu kat blog aku ni,
Kat korang tak la, bukan dapat apa pun,, hakhak

Disebabkan aku lama tak menaip story,
So kali ini,
Aku nak banyak kan visual,
Maklum la, Enjin lama benor sejuknya,
Bila start semput-semput sikit.


***************************************
Kaitan Wanita Dan Kaki


Hari tu aku saja je la boh status ni kat FB aku,
Tak terpikir pun nak boh kat blog,
Tengok-tengok banyak feedback yang aku dapat,
Macam-macam perangai dak-dak ni.

Tapi la kan,
Bagi wanita dan perempuan kat luar sana,
Agak-agak ayat aku ni betol ke tidak?
Korang ada tak terlintas kat otak pasal mendalah ni?

Yela,
Selalunya,

Betol tak?
Eleeehh korang(gurl) nak geleng-geleng kepala pulak..
Betol la kan mendalah ni.

Takkan la mak aku nak kenceng aku,
Beragak la sikit,

Mesti korang kata,
"eleehh lelaki pun sama la"

Lelaki biasa,
Setakat bau2 ni standard ar, hakhak,
Baru la LELAKI namanya,
Ketua keluarga kan,
So kerja kuat sikit.
tapi aku tak eh,,aku LELAKI, tapi takda ar sampai bau2,,,

*************************************

 Meh aku tunjuk sikit feedback yang aku dapat,



Maknanya,
Ada jugak gurl yang setuju dengan statement aku,

Tapi lelaki kat luar tu,
Kena ingat,
Jangan kau pergi bantai tenung lama kaki awek,
Cop gila nanti.


Jangan sampai jadi 
Cam mamat ni,
Member aku sorang.


Tapi,
Kalau macam ni apa nak buat?

 Kalau aku,
Tak lain tak bukan tolak(reject) je,
Haa,,
Bab ni lelaki perempuan kena jaga,
Awek-awek kat luar tu,
Tengok-tengok sikit kaki abang sayang korang tu,
Kot-kot nampak putih-putih berbau,
Korang blah je teros, hakhak
Jahat siot.

Dah tu,
Bila ada sorang sarawakian ni
Buat satu persoalan


Okeh aku diam,
Terus jem


*******************************
Kalau korang perasan,
Kat tv,
Tang iklan kecantikan.

Semua pasal nak cantik muka la,
Kasi putih muka la, gelap muka bagai.
Rambut lurus kerinting semua ada,
Besar tang tu, kecik tang tu.
Haiisshh macam-macam.

Takda pun yang aku nampak,

"Gunalah LEGOIL, mencerah dan menegang kulit kaki anda"

" Kaki bercagu? Kaki Berbau? Guna lah Minyak Cap Kaki, huurrmm wangiii,,," 

Diskriminasi betol.



www.tips-fb.com

28 comments:

amira said...

dem..kaki pompuan banyak rahsia okeh~

cik_paan said...

ahahaha...
kaki kan termasuk dalam aurat
so, kena lah pakai stokin

aku rase mak cik tu cakap bab kebersihan kaki. kalu kuku pun panjang berdaki, memang sah pengotor..

lagi satu, nak tengok anak dara tu rajin mengemas ke tak, tengok rak pinggan dia kemas ke tak, toilet bersih ke tak.
kalau cun, masuk meminang terus..

cik cumy hazel said...

cumy pling utamakan pnjgaan kaki, ade memb cumy ni, muke cun, body solid, laki tgk pasti tpikat, tp lau cumy x tpikat pon, kaki 'semak'..!! hahahahahahhaha, x bersih! cait!!

Cik SHiNJU said...

uiks...ade jek krim utk kaki..
..tu 'heel soft' tu...
kalau ppuan x jaga kaki xkan la salun yg sediakan servis manicure & pedicure boleh untung... :)

Amirull Izzat said...

haha..lawak gak lu bro.. bro,update ar sentiasa..baru hidup best..hehe..

ha, wanita dan kaki..sebab itu lah Islam kata kaki itu aurat..kan?kan? tutuplah guna stoking..

aku bajet lepas nie nak ngorat awek tgk kaki la dulu..(selalunya org tgk benda lain)..haha..aduhai...

p/s: iklan kaki kena buat laa.. haha

amirah said...

semua kena jaga kebersihan.kaki 2 rajin2 la rendam dlm air suam.bari la clean n clear.hehe

hans said...

hahahaha
ada betul juga
tapi yg setakat nih aku tahu
kalau kau tgok rambut perempuan tu panjang dan cantik jer dijaga
maksudnya diorang rajin
sebab susah nak jaga rambut bila dah panjang

P/S : Kisah Dongeng Telefon Awam Dan Telefon Bimbit

deena farhana said...

mak aii...lama menyepi..tup2 buat entri sal kaki bagai..

uhuk2..kaki gua bersih tau.xcaya,tya mummy gua..kehkehkeh

sfatimahzj said...

agak setuju..pernah dengar jugak...huhu

+qAsiH naDiRa+ said...

ade betul nye jugak 2~tapi setahu saya kalau nak tengok kesuburan seseorg 2,tengok pada jari tangan nye~hehehe~apa awk nampak???

zureen said...

<<-- slalu wat treatment kaki.. lagi2 kuku kaki.. so, xde hal. hahha!

Pencacai Alim said...

muke cantik ttba ada bulu mmg jem..hakhakahk

melatidaisy said...

oppss.. kaki itu aurat ! :)

Idalara said...

cepat2 tguk kaki...hmmmmm..

si para para said...

kalau muka tak lawa sangat tak pe..asalkan kaki tak bercagu.hahahha

buDAK keCIK said...

walawesz.ak sama cam mak ko...sbb??
kerana ak suka tgk kaki dlu.mana x nyer,ak tgk mukanya terlebih putih.mcm terlebih tepung je ak nengok.then,ak pn usha la kakinya...aiyaaakkk.kakinya terlebih hitam la plk~!

konon jg kulit muka gna safi smpai nmpk gebu.lain kali,gna safi kt kaki tu skali,baru la x terkantoi.kahkah

nabilah said...

pergh komen aku pon masuk! hehe
btw bro..
jwb la komen yg last skali tu..kenapa jam pulak haha

cik miera said...

hihi..stuju lak statement tu..

Cikbelog said...

komen2 entri sambil cukur bulu kaki..wakakkakaka ;p

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

hahaha,,,macam siot komen ko cikbelog

Cikbelog said...

hahahahaaa okei wut..dari kaki cagu tuh,tak ke haru..haha

/Dayah//Nurul/ said...

khabar baik, lama ko bwk diri ea.
cite kaki, erm nk bagi kick bole tak :D
kecantikkan hak milik peribadi.

hans said...

hahahaha
aku pun sekarang dah mulai mencuci kaki 2 jam sekali
hehehehe

P/S : Jom Baca Episod Terbaru Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 38

.:padie_eyla:. said...

hahaha. siyes.! this tyme, aku sokong statement tu. haha. ;p

DuniakuAbstrak said...

haha..kalau kaki dah jenis berbau susah la der..dah berus kaw2 pon bau gak

Rama2Ungu said...

ada betul gak tu...hohohohoh

Fyqa said...

muahahaha

kaki pon prnan pntg jugak upenye. ;)

d_tieah said...

Sengal.. Hahaha.. Nasib baik aku jaga kaki lagi lagi part kuku.. Sori ek,, takdenye kuku aku panjang.. Yang hitam2 celah kuku pun aku korek.. Kau ade??? Hahaha..

Entry Terbaru : Draft Blogger Berwajah Baru