31 December, 2010

Home » , , , » Peristiwa HITAM seorang LELAKI

Peristiwa HITAM seorang LELAKI

Lagi berapa jam je kan,
Nak masuk tahun 2011.

Masing-masing dah mula sibuk,
Dengan azam tahun baru la, ape la,
Tapi tengok gitu je,
Tak berubah pun,,hakhak
Aku la, Korang semua baik.

Bebudak sekolah dah mula try baju baru,
Kasut baru, segalanya baru.
Ingat lagi time bebudak dulu,
Bangga gila kalau dapat pakai kasut
North Star tu
Paling cikai pun masa tu,
Kasut Pallas hak besar sikit tu.

************************************************

Seram,
Sejuk,
Menggigil,
Menggeletar,
Lutut longgar.

Itu antara perkara wajib
LELAKI mesti lalui.

Siap ada yang cabut lari,
Cuak tahap gaban punya pasal.

Kok dapat kawan yang cam gampang
sikit perangai nye,
Lagi 2 3 hari sebelum kejadian HITAM tu,
Mulalah datang rumah,
"habeezz la weeii,,habezz la kau punya"
"dia pakai kapak baaiii,,,lu tak cuak ke baaii"

Antara seruan-seruan
Yang boleh di kategorikan agak celaka
disitu.


Haaa,
Bro-bro kat luar nun,
Siapa belom potong?
Meh sini aku potongkan,
Baaeekk punyaaa....

Inilah yang aku maksudkan,
Setiap lelaki Muslim,
Memang nak taknak kena potong.

Tak potong tak boleh kahwin,
Kalau solat jemaah kat surau,
Siak-siak ni mesti tanya
"kau da potong belom,,? "
Kalau belom duduk belakang.

Jeemm,,Memang jeemm.
Kalau style dulu-dulu,
Time hujung tahun je mesti ada buat
Pesta  Kenduri "potong" beramai-ramai.

Tak tau la sekarang macam mana,
Kalau aku dulu peerrhh syok.
Macam raja sehari.

Macam-macam dapat,
Ang pau,,makan best-best punya
time bebudak lu.
Paling gempak siap bersanding lagi,
Peerrhhh cam nak kahwin pulak kan.

Al-maklum laa,
Nak melangkah ke era bujang,
Hakhak


*********************************************************

Masing-masing
Segak bergaya berbaju melayu.
Siap samping lagi tu.

Sudah bersanding, Sudah makan,
Tiba saat paling best,
Kena mandi ramai-ramai.
Bebudak kan,
Dapat main air macam main counter strike pulak.

Tambah lagi orang tolong mandikan,
Kan syok kalau besar-besar camni
Mandi orang mandi kan,,
fuuhhhhh,,!! lain da tu.

Bapak aku kata,
Sebab suruh mandi nak bagi kecut,
Kalau liat susah nak kerat,,,muahahahaha,,,
Macam siot.

Kalau dulu-dulu,
Tak ada bius bagai ni,
Main gedegang je potong,
Lantak la pedih ke, perit ke, asal potong.
Seksa jiwa raga baaii.
Tapi sekarang tak dah,
Maju dah, mana ada rasa sakit,
Tengok-tengok,,
"eehh dah hilang dah"

Tapi kau jangan main-main,
Memang la time tu tak rasa sakit kan,
Sebab bius dia ada lagi.

Sekali bius abezz,,
Haa amek kau,,


***************************************************

En.Loq:  Yaaahh,,sakeett yah.
En.Ayah : tahan la sikit, kejap je tu.
En.Loq :  Aduuuhhhh,,,,!!!!
En.Ayah : laaa sikit je lagi nak sampai, tahan sikit

En.Loq :  AYAH APA TAU, AYAH TAK RASA,,,,!!!!

Okeh,
sampai sekarang,
Kena bahan dek ayah aku,
Dengan kata-kata aku tu,,
Huuu,,sadis gilaa

Oraaittt chow.

www.tips-fb.com

23 comments:

nabilah said...

ayah apa tau ayah tak rasa hahaha!

rabiatulpaid. said...

ayah lu ckp ape bro?
HAHA.

Qaseh said...

hahahha, padahal ur dad dah rase dulu kot....

yeahh my ank buah pun ckap, sakit sikit je cikqa.. nak lagi tpi xnak mase potong, nak lepas dh siap...
sebb mase tu die leh demand macam2.. makan siap bersuap bagai..
duit blh kumpol beli basikal tu...

AesyaZealous said...

hahha pergh sakit ke?? hahahha

.::: Princess MOMOY :::. said...

terbaek!
haha...rupanya awak macam tu. hehe...
thx entry. momoy enjoy reading =)
Saya Blogger TERENGGANU
MY RECENT POST: Jom Kenal KHAIRUL FAHMI CHE MAT Yang Encem

Botak said...

tipu r sakit..
member aku kasi potong semua..
steady je..
hahahahaha... :))

*cimOt* said...

naseb baek ayah kau yg tanya..at least same gender ag..kalo mak kau??

MiZi said...

mizi nak ajak baca

http://contengcorner.blogspot.com/2010/12/tahun-baru-dan-kerja.html

azrinrahim said...

peh, teringt zaman dulu-dulu kala..haha tpy best kot sunat ramai-ramai..masyuk jer..

afuan shah said...

ahaks..lawak la lukman!!!
tapi betol doh..adik gua yg sorang tu umo 4 tahun kot khatan hidup2 punya..mau dia menjerit sekerat hari(tipu)..
pergh!!!
btw..sampin la bukan samping...kui3
(aku admire doh penulisan hg)

madihah said...

ekekekeke...sakit ke...sian :p

hans said...

hahhaha
gila ganas sound ayah macam tu
hahahahaha
selamat tahun baru Lok
moga kita sentiasa menjadi kawan yang baik

P/S : Lepak Dengan Kawan - Kawanku Sempena Tahun Baru

Fadzli Amir said...

Bagus Bro...mengimbau kembali kenangan waktu dulu....

shida mj said...

ada gak yg terkejut lepas bersunat,lebih kurang dialog macam ni "la..nape kita punya jadi macam ni pulak?" hahah..

toyolkiut said...

sakit ke..
kekeke...

Haziq Yaacob said...

arghh..teringat berkhtan beramai2 masa drjh dua dlu..

sggup lah aku amik turn nombor dua,,alasan nya sbb nanti kalau pisau tu dah potong banyak2 nanti tumpul!
hahaha :D

aiDieNa said...

Bersunat lar kecik².. nangeh sikit² tak jadi baham.. ok jer.. hihihi..

CekLa said...

memang sadis kalau kena bahan dengan perkara memalukan kita buat masa kecik2 dulu, kan?

cemomoi said...

aku tanak dahhhhh

Ummi Izzah said...

pengalaman yg 'wajib' kan..
hehhehe...

hans said...

jom khatan kali kedua
hehehehe

P/S : Contest Dari Proton! Menangi Hadiah Percutian Ke Monte Carlo Monaco!

♥yaya budak suka embun♥ said...

ayah pn rasa gak <------- wakil ayah :p

Rama2Ungu said...

hahaha...ada pulak bleh ckp kat ayah camtu..hahahahahahahahah

tapi ye la kan..time tu tgh skit tak pk ape dah..kehkehkeh