14 March, 2011

Home » , , , » Awek Jepun Pilihan Hati

Awek Jepun Pilihan Hati

Sepetang Di Rumah

Sambil menonton TV,
Mulut asyik mengunyah karipap inti sardin,
Di tambah dengan haruman Nescafe-O.

Heeyy,,!! Heeyy,,!!
Jaga-jaga air tu Dijah oi,,! Panas,!
Jerit kakak pada Sayidatina Khadijah,
Yang baru terkedek-kedek macam itik jalannya,
Lagak seperti mahu jadi Usain Bolt.

Tiba-tiba saja tv menjadi rancak,
Dengan lagu hits wonder girls,




"Keparat punya lagu,,!! " bertak hatiku,
Part nobody jela yang depa dok ulang banyak kali.
Kalau ada brader-brader yang layan lagu ni,
Ceeiitt buat korang.


" Orang jepun ni lawa-lawa orangnya, putih"
Celah ibuku dikala aku tengah memaki hamun lagu tadi,
" Diorang tu orang korea la bu" sahut akakku.


Sambil menghabiskan saki baki karipap pertama,
" Kalau dapat bini jepun pun best ni, putih anak nanti"
Aku bermonolog.
" Poyo matpet la kau kim, berangan kojo kau" 
Akak aku berdialog.


" oraaiitt ape, aku cam hindustan campur bini jepun"
" Nanti dapat anak HINPUN, hensem cam aku, cun cam orang rumah aku"
Anganku bertambah.

" ibu tak kisah Jepun ke, Indonesia ke, Malaysia ke"
" Yang penting, baik, solehah, tu je "
Jelas tapi mendalam ibuku mengutarakan bicara,
Kriteria-kriteria menantu yang beliau mahukan.


***********************************************



" Heeyy yai, kalau lah nak tido camni ada bini sebelah kan bez"
" Dapat pulak cun cam Maria Ozawa, seminggu tak keluar rumah"
Ahh,, hampir terlajak dari landasan angan aku,
Kadang-kadang melampaui batas-batas karma.

Silap hari bulan,
Esok paginya ketika mandi kena baca niat,
" Sahaja aku mandi,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,"


Tokyo, Jepun



" Assalamualaikum, どのようにして叔父叔母です? "
(apa khabar makcik, pakcik?)
Tegurku mesra pada ibu bapa Miyoki

 " W'alaikumsalam, アルハムドリッラー行く聞かせて " 
( Alhamdulillah sihat, marilah masuk)


Sudah hampir 2jam aku berada di rumah Miyoki,
Rasa sudah tiba masanya aku luahkan apa yang terbuku.

"いや叔父叔母、私偉大な欲望は、マレーシアNIからている"
(Sebenarnya pakcik makcik, saya datang dari Malaysia ni bawa hajat besar"

..........
..........
..........

"私帰るよ再びあなたを参照してくださいバイバイ "
(Saya pulang dulu, jumpa lagi )


"Lokman慎重にあなたが何を考えて考える屋"
(Hati-hati Lokman, fikir-fikirkan ya)

 
Aku terkesima sementara,
" gila demand orang tua ni"
"Yang aku nak anak dia, bukannya korang"
Bentak hatiku.


................
................

paaannggg,,,!!!
Pedih di pipi kanan, terasa panas hingga ke telinga,
" woii kim !! bangun, subuh-subuh je kau nak ngigau"
Akak aku menempelak.


"ciss lupa nak kunci pintu bilik"
"kan dah kena, baru nak layan mimpi "
Lantas tangan aku mencapai tuala yang tersangkut,
Rutih harian yang bergelar bujang,
Bilik takkan berkemas.


**********************************************
basic peebelanjaan kalau brader-brader kat luar nun nak berbini.
Lepas sarapan,
Terus aku capai kalkulator di atas meja,
Kertas bersaiz A4 dengan sebatang pensil.

Masih segar kat kepala otak aku,
Senarai segala macam yang ibu bapa Mayuki mahukan,
Walaupun mimpi,
Tapi aku mahu membandingkan Jepun dan Malaysia.

Dengan menggunakan laman sesawang Google,
Dan kepantasan tahap cipun Acer Aspire 4736G aku,
Aku mencari nilai matawang YEN ditukarkan kepada RM,

" Damn shit,,!! "
" Almost RM150,000, Jadah apa kalau nak kahwin mahal camni"

Jari-jemari aku menekan CTRL-N,
Short-key untuk membuka new window,
Google Image Search " Maria Ozawa"




" Tiada jodoh antara kita wahai anak pakcik Ozawa, Maria"
Jebon buat diriku.

Kali ini,
Jari jemari aku pantas menekan keypad,
Menaip Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) kepada teman ku,

" Cha, bak aku awek Melayu sorang"


Siapa Bilang Gadis Melayu Tak Menawan


www.tips-fb.com

13 comments:

topimagine said...

jepon ne suara je lbey... kena siket je.. hahahaha....

afuan shah said...

hahah..berangan ja...
maria ozawamaria ozawa...
btw...memang untung kawen ngan gadis melayu..murah sket..

braderputrajaya said...

hak.hak...hak....sudah2lah berangan tu tuan akim

marina anakcikbob said...

ko nak berbini kan maria ozawa ni????
bior betul???
boleh, sapa kata xboleh..
sambil projek dengan die, sambil tu la layan CD dia dengan jantan lain ye..
hahahhaha..

azian said...

mmg gadis melayu menawan ape...sy jawa ok..heheheh

Lalinkfixa said...

tak leh kawin dengan maria ozawa sebab mak nye dah pesan :

"ibu tak kesah jepun ke, indon ke, malaysia ke"
"yang penting, baik, solehah, tu jer"

habis maria ozawa pulak??
jeng..jeng..jeng..

=)

/Dayah/nurul/dayak said...

tobatla skit, ngucap la bnyk2

♥sophie♥ said...

hahaha,,klakar laa :D
sampai mimpi ek abg loq ?? haha
kawen la cepat !! hee

Nurul Ain Bt. Yatim said...

lawak bace komen...cik marina anak cikbobo!!

Wan Zulqhairi said...

yg nyanyi lagu nobody tu org korea laa. huhu

Rama2Ungu said...

wah wah wah...nak awek jepun jek..tpi kesudahannya awek mlayu gak yg dapat..ngeeee

gEe said...

uik.. maria ozawa dh x suci. haha
btw, baik jgk try wujudkan baka HINPUN, msti comel.

nurkaloi said...

walaweyhhh
hahah gile korea ke maria ozawa nie
cett

berangan jerk tawu....
jgn laa plih gdis mlyu sbb murah derrr
ishh nak mrah nie :P

oke oke jom renang-renang