20 January, 2011

Home » , , , , » Awak Ingat Lagi Tak?

Awak Ingat Lagi Tak?






Awak ingat lagi tak?
Masa mula-mula saya jumpa awak,
Masa tu kita sama-sama join program,
Awak satu kumpulan dengan saya.


Awak ingat lagi tak?
Ayat pertama saya cakap kat awak?
Masa tu awak perkenalkan diri awak,
Saya cakap "waa cantik nama",
Tapi,
Dalam hati saya,
Saya nak cakap "cantik macam orangnya".


Awak ingat lagi tak?
Masa saya mintak num.phone awak.
Apa awak cakap kat saya?
Awak kata "saya pakai public phone jeerr".
Time tu hati awak keras lagi.

Awak ingat lagi tak?
Masa 1st time saya call awak.
Apa awak cakap kat saya?
Awak kata "siapa bagi no.fon saya kat awak??".
Awak marah saya masa tu,

Tiap kali saya SMS, awak balas sekali jer,
Lepas tu terus awak senyap.


Awak ingat lagi tak?
Tarikh 26 Ogos 2XX0,
Saya kol awak,
Saya cakap "saya nak kenal awak lebih dalam lagi"
Awak tanya apa maksud saya,
Saya terus cakap "saya suka awak"
Lepas tu awak terus letak fon.


Awak ingat lagi tak?
SMS terakhir saya kat awak.
Saya kata "maafkan saya ganggu awak selama ni"
Masa tu saya kecewa.
Saya rasa saya bertepuk sebelah tangan.


Awak ingat lagi tak?
Tarikh 16 September 2XX0.
Awak ada kol saya,
Tapi masa tu saya tak kenal awak,
Sebab,
Awak kol guna public phone.


Awak ingat lagi tak?
Apa awak kata kat saya masa tu.


"maafkan saya, saya ni dah kahwen, anak dah 2 dah pun"

Okeh,
Memang saya bertepuk sebelah tangan.

p/s: kredit pada melati daisy dengan lagu kat atas

www.tips-fb.com

25 comments:

Khalifah said...

Ni betol2 ke??
Main2???
Hahahahah
Ku xmau terpedaya lagi... =P

K2r~90 said...

pkare biase der ngorat orng nye

Cik Cammy Lia said...

nak gelak ke nk sedih pon xthu ni.huhu..kesian

Rama2Ungu said...

kehkehkeh....aku tak percaya bro...ko tu suka kencheng kitorang..
ni mesti auta je lebeyh ni....hahahah

Hanis Azla said...

patutlah dia tak layan, dah jadi hak org rupanya.. lupakan sajalah yer..

Sara Hanny said...

haha.tak leh bla.bini orang rupanya.hahahaha.ksian btol

nabilah said...

aku xtau nk cye ke tak hehe

whitecappuccino said...

Alahai siannn..org punya rupanya..:)

madihah said...

sadisnya...

melatidaisy said...

aduhai..ne cite benar ke rekaan semata2 ni.. kalau cite benar hope bro loq tabah n redha, that's the way we learn :)

p/s: err..ape kaitan lagu kt ats dgn melatidaisy ?

Asrul "iLham" Sany said...

kisah yang menarik ;)

cunndaa said...

wah....terdiam seketika baca...
ape2 pun, sabau yer..
mg d pertemukan dgn org yg solehah

KUREKURE COMEL said...

alololo...cedihnye....tak de rezeki...

♔ alice charlotte ♔ said...

sedih n lawak.. ^__^
muahahaha... wuwuwu~

anamizu said...

huishh ciannye..ni base on true story ke hape nih bro loq?? ngee~~~

recent post : |ikan unik|

nazpunyerblog said...

eceh,1st time masuk blog ni da kena tipu maaa~~~hee ..nice story ..baru nak sian ..

Nabilah said...

wehh , 26 OGOS b'day BFF aku !!!

*elleh ~ tu pun nak kecoh . batak pehal . haha -_-"

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

huii,,huuii,,,

ni semua rekaan semata2 je la geng,,

Nabilah- hooii,,sama ar kita 26ogos...peerhh

Nabilah said...

apa yang sama ??? apa ??? apa ???

haha .


tak , maksud aku , 26 OGOS bday ko gak ke , bday BFF ko ke , bday GF ko ?

amiYo said...

takpe bunge kt lua bersepah lg...haha..
tp nk cari bunga yg berkualiti 2 la yg payah.. -.-

the garang said...

juwang sial kau. haha

i am S!L4H.. said...

tu la...plik ni..nk gelak ke sedih ni??
*speechless kotttttt...*

blog-tips-kurus said...

hahahaaa.. ;)

#1010-nombor lawo!

/Dayah/nurul/dayak said...

haha jgn slalu ngorat org..tp salute la usaha dia kui2. kita bole berkenalan x bro loq ;D

Ana Johari said...

hak3...xleyh caye cter ni.