20 September, 2010

Home » , , , , , , , , » 3Ramadhan & 1Syawal

3Ramadhan & 1Syawal


Assalamualaikum,

Apa khabar kengkawan.?
Harap-harap sehat belaka yer,
Dan mungkin masih tak terlambat bagi aku,
Nak ucapkan
 

Pada mana2 dan sapa2 yang tak sempat aku ucapkan,
Harap di ampun tang hujung rambut sampai la hujung kuku ibu jari kaki aku ni,
Kot-kot la kan,
Ada part dalam blog aku ni,
Yang mengguris kalbu lubuk hati korang tu.

p/s: korang tak rasa nak tutup ke lagu kat atas? kepala aku da asek angguk-angguk je ni.


Lama gilak aku tak upadate blog ni,
Masa minggu raya tu,
Ada gak la bercadang nak update blog aku ni,
Tapi dan-dan,
Streamyx buat hal la bagai, 1 minggu tak elok-elok.

Da la ada story hot aku nak cita kat korang,
Apa yang berlaku kat blog aku sepanjang puasa tu.

3 Ramadhan & 1 Syawal,,
Ermm ape jadah tajuk dengan apa yang aku story ni,
Sat gi cek bagi tau na.

*********************************************
Petang tadi aku sampai UM,
Memasuk je bilik, campak bag kasut bagai,
Terus aku capai laptop online,
Giaannn beebbb,,,tak tahan der.
Maun taknya, seminggu tak melawat blog aku ni.

Aku tau sangat la kehidupan bloggers ni,
Bendalah pertama yang korang tengok
Mesti JUMLAH KOMEN kat latest entry korang,
Walaupun last korang update 3 4 minggu lepas,
Sama je ngan aku ni.

Da tu tengok FOLLOWER pulak,
Da berapa riban yang follow blog korang.
Haa lepas tu
Baru korang terjah kat CHATBOX ye tak.
Semua ni inspirasi buat kita.
Terutama "budak" macam aku ni,
Untuk terus berblogging, menyampaikan sesuatu.

 klik untuk besar

Tadi masa aku jengok-jengok blog aku ni,
Tiba-tiba aku ada ternampak kat chatbox aku ni
bloggers nama CIMOT.

Entah kenapa tiba-tiba aku nak terjah blog beliau
Yang bernama CIMOT ni,
Pic kat atas ni aku amek kat part blog dak CIMOT ni ar.

Ada jugak link blog aku
Kat orang lain, bloggers yang aku tak bapa nak rapat,
Kalau macam
missXYZ, LoyarLawa, PirateKL, UncleJo, Deena, MelatiDaisy, Tieah, Hans, Sky,
ReramaUngu, Dayah SukaHati
Memang aku da biasa dengan diorang
Walaupun takat kat blog ngan FB je. 

*******************************************
Meh ni aku nak story sikit apa jadi kat
Blog aku sepanjang 3Ramadhan & 1Syawal ni,


Aku tak paham la,
Ada jugak yang nak mencarik bendalah ni,
Haha,

Takpa think +ve,
Mungkin saja-saja nak carik,
Atau seronok-seronok ye tak,

Mungkin jua kanak-kanak riang yang sedang membesar
Baru berjinak-jinak dengan dunia IT ni,
Nak carik image Power Rangers,
Sekali tertulis Porn Ranger, jadah haram keluarnya,
Tak reti eja punya pasal.

****************************************


Bab ngorat mak mertua tu,
Aku kompem bro,
Mesti yang carik tu brader-brader yang kemaruk anak dara orang kan?

Sama gak ar ngan aku,
Apa-apa hal nak anak, carik mak dulu,
Baru Green Light.

Kalau empunya badan tak setuju,
Pepandai la korang korek rahsia kat mak diorang.
Aku da buat da,,,,menjadi gak,,hakhak
******************************
Dan paling tak tahan bila aku bukak akaun
Formspring aku,


Sampai 500 lebeh soalan,
Gila aahh sapa la punya keje suka nyepam orang ni.
Tak larat weh nak jawab.

****************************************
Cukup la takat ni,
Lagipun buat apa panjang melebar,
Bukan ada apa pun aku nak sampaikan
Kat dalam entry ni.

Kot berfaedah takpa ye tak?

3 Ramadhan & 1 Syawal,,,apa maksudnya??

3 Minggu d bulan Ramadhan + 1 Minggu d bulan Syawal = 1 + 3 = 1 Bulan.

1 Bulan = da  masuk 1 bulan aku tak update.

lagu kat atas pun tajuknya 1 Month.

Oraaiitt adioss,,,tajuk da gempak
www.tips-fb.com

11 comments:

Loyar Lawa said...

hahhahaha ade jua nama gua di blog bro loq... oohhh yaaa blog bro loq kan femes dn tuannya pon fofular... huhuhu

Loyar Lawa said...

yeayyy orng pertma kumen... seronoknya...

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

wah kagumnye x rapat pon org tarok link hehehe =)

slmt hari raye derrr =)

/Dayah//Nurul/ said...

haha, kerja rumah menjwab formsepring.
comella lagu chhipmunk kao loq :)
selamat hari raya

*cimOt* said...

weyh bro!!!halamak terharuuu biru..tapi daku malu laaaaa..=)
nk kasi pew nih?hik hik
btw,camat ari ryer..

Rama2Ungu said...

hohoho...mcm2 hal la..

Pencacai Alim said...

padan muka..hakhakhak

asfz lily said...

wow...speechless

Gransazer said...

perghh!byk gile soklan ko kat formspring..huhu

Anonymous said...

salam..

selamat hari raya jgk buat broloq :) n thanks sbb ade jgk name sy dlm entri ni..hehe

selamat kembali berjuang kt UM k, sy dah bleh senyum skit kt sini sbb sume midterm da settle, tggal asaimen je kena submit nanti.. papepun final exam dah dekat kot..huhu

btw itu lah lumrah hidup student mcm kite kan ??


good luck k!

-melatidaisy-

Sis HA said...

Salam AIdilfirti Bro Loq...