19 July, 2010

Home » , , , , , , » 3 Sekawan,,,,Sawan Malam

3 Sekawan,,,,Sawan Malam

Assalamualaikum,,,


Kali ni aku nak story sikit lar,
kesah bebudak bilik @ roomate aku yang memang agak ..........bila malam menjelma,,

entah la,,,asal malam je,,,sawan memasing menyerang,,
Sawan je,,Malam menjelama, apa la nasib aku dapat bebudak camnie.


ada malam tu, kitorang kenduri besar dalam bilik,,
memang kali ni aku nak nganjeng bebudak bilik aku..

Betol cakap sorang awek yang agak WARAS,,
"idea takleh paksa, kadang2 time berak pun boleh dapat"
sah memang sah,,,,


Bila masing-masing dah dok kenyang,
Perot pun da memboyot,
Mata da tingtong, nak tidur cam rugi je malam tu,,

Apa lagi mula la kacau kawan dok buat assignment,,hakhak
sampai naik bengang kawan


Bila kawan da start bengang,,,naik hangin,
mau kena diabetes aku rasa,
nasib baik harga gula naik, dapat kurangkan penggunaan gula.


Lagi setan la memasing nye perangai
Sampai satu tahap


Apa barang,,?
kata senior,, assingment ni semua duniawi,

Da bengang terus kawan tu cakap
"esok je ar aku buat, menyampah sial"
ok sial tu aku yang tambah,,,


Kekadang hidup ni indah bila ada gurau senda,
tapi jangan lelebey da la,,
mau hinggap tapak kaki kat perut ye tak?

Bukan takat tu je,
aku terus menganjing roomate aku, tambah pulak ada geng sorang,
selagi nampak menulis selagi tu kitorang kacau,


Senang je nak nganjeng,
bukak lagu pelik-pelik.



Menatang apa METAMORFOSIS MAHASISWA ngan DI BAWAH LANGIT BIRU tu?
haa sat lagi aku bagi tau.


Heaven siut kenakan kawan,
korang-korang tu, kalau nak kenakan kawan baik kenakan awal sem,

buatnya korang kena time nak final,
alamatnya gedebuk gedebak la korang dalam bilik,
esok pergi kelas, lebam situ lebam sini.



Yang ni klimaks kenakan kawan,
lagu ni memang sesuai bagi orang bujang cam gua ni
pening kepala.


Pasang lagu kawen,
habes tiga-tiga jem,
jem dok pikir camne nak kahwin nanti,


Dengan duit hantaran la,
cincin kapel,cincin booking, cincin tunang, cincin kahwin.
rumah bagai,
anak bapa belas nak,
bini nak bapa orang?
sorang? mana cukup brader,,,,,,,,,,,
gua sorang cukup da,,,,errrmm,,tengok la dulu


Tiba-tiba


ok gua ngan geng give up,


sapa taknak kawen cik kiah ooii,,,,
da la kawan ni sep2 ustaz,


Buatnya kena betol-betol,
menangis tak sudah tengok kawan datang rumah
anak berderet-deret,
bini 4??
hakhak..

oraaiitt chow,,


ni link blog roomate aku yang agak cemerlang ni

METAMORFOSIS MAHASISWA yang kena kacau


DI BAWAH LANGIT BIRU yang sama-sama sawan ngan gua,,


p/s: bila ek aku nak cakap pasal econ? otak da tepu da ni. www.tips-fb.com

27 comments:

KiKo Berdendang said...

Persoalannya...malam ke dah pagi tu...huhuhu

Parkcheek Chun Li said...

HAHAA.....tuh la keghoje nye yer....mengarut...kenduri je kot....huhu

hiro said...

haha...sdap duk main fb time gtu..

chibiehazs said...

hahaha.. best2.. tringat room8 aku dulu.. bilik x penah senyap walau final pon.. huhu..

Umie Nadhirah said...

Yang sama sawan dengan Bro Loq tu,blog dia bukan main agama lagi..HAHA..

iqbalsyarie said...

Wahahaha...bestnya member2 ko!haha
Post baru:Ini membuatkan kita berfikir?

RaMa2UnGU said...

walauweeyh..teringat plak zmn wa study dulu...mmg heaven dpt kacau kwn tgh study...hehehehe..

cemomoi said...

korang kenduri la awal-awal ni... hujung-hujung sok bengkak mata nak score jangan dapat third class dah la payah nak jual sijil nanti

Cik Yuki said...

oit.~
ske tol kco org an..hahaha

Safwan Ibnu Ishaq said...

6.30AM... WAKTU PALING AMAN UNTUK WAT ASSIGNMENT...

AKHIRNYA.. SIAP JUA...

tia said...

yg tgh wat asgment pon berfb gak ?
cmne nak siapp ? haha~

cik kiah waras~~ said...

hahaha.happeningnye bilik korg...

p/s:lain yg nk dipikir lain yg ditulis yer...?ehhehe

cik shabah said...

adoi...lagu kawen tu memg tak bleh blah weh!ha3

kaizen shinobi said...

wahahhahaha kejam2...

yang xleh blah waka2 versi tamil! hahahhaa

terganggu jiwa dan raga...

kalau ko roommate aq, siap ko der...

hahha

HIDROGEN said...

haha..enjoy sakat kawan selagi boleh.jgn kwn yg kena sakat tersakit jantung sudah..haha

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

sian kwn2 ko loq menanah ati... soh dia bace ANDAI ITU TAKDIRNYA wakaka...

Peminat Katie Holmes said...

weh, pening aku hg buat.

cik elina said...

pening baca.
haha.

nabilah said...

nasib baik nyawa xmelayang kacau org buat assignment

AiN Z said...

tau takpe, pening baca.. mmg best kan dapat roomate cmtu.. lagi2 otak semua nak mereng je.. hehehe

♥ana j♥ said...

wakaka...syok gila dpt roomate mereng ek..

hans said...

mak aih
lagu waka waka versi india yg aku letak dkt entry blog aku tu ke?

p/s : Review Film : Inception Memang Terbaik! Aku Sangat Teruju! Kreatif!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang sawan sorang2....

tu belom lagi yang meroyan..

p3perak said...

adess... gila la, pecah perut menangis bca entry ni.. nasib baik x jd roomate korang... waka waka versi istana!

Pencacai Alim said...

time blaja plh heaven..kacau org sana sini..pasni mn nk dpt pluang cmtu..assigmnt tu last minit pny citer..main gitar smpai subuh..msuk azan pakat tidur..mmg jahiliyahlah gua ngn teman2..hakhak..

Loyar Lawa said...

tueee diaaaa eahhhhhhhh

:: Zanna :: said...

ahahah~~ mmg gila la...dpt room8 mcm ni..huhu~~