21 November, 2012

Home » » 6 Pack: 3 Perkara Perlu Dielak Dalam Membentuk Perut Anda

6 Pack: 3 Perkara Perlu Dielak Dalam Membentuk Perut Anda



kembali bertemu dalam rancangan mari bina perut anda,
mahu langsing? mahu perut ketak-ketak? mahu sihat
makanlah pil makjun kacip cik leha.
okeh cukup untuk introduction. hekhek


Banyak orang cakap,
kalau nak membentuk perut six pack hanya dengan melakukan seat up beratus mahupun beribu kali dalam sehari. ataupun crunches exercise yang sangat berat.
actually kita silap, aku pun silap, dulu aku training macam tu jugak,
nak perut 6pack dengan seat up aje kerjanya,
sudahnya sakit belakang je yang aku dapat. heh

sebab??
sebab lemak-lemak tepu di bahagian perut, bahagian bawah perut kita
tidak dilenturkan terlebih dahulu. tidak dibuang terlebih dahulu.
kalau lemak tak hilang macam mana nak bentuk perut six pack?

kalu haritu kat sini ada di share kan langkah awal membentuk perut six pack (klik)

ini beberapa langkah sebagai permulaan dalam membentuk perut anda.

1) jangan hanya berlatih tiap hari, melakukan aktiviti seat up beratus kali,
 membuat aktivit crunches sampai nak terpeleot pinggang.
semata-mata untuk membuang lemak di perut. puii jangan harap.hakhak

cara penyelesaiannya adalah membuang lemak terlebih dahulu,
macam mana?
variasikan latihan antara beban dan kardio anda.


2) Jangan mulakan latihan atau senaman anda dengan terus memaksa perut anda,
kerana otot yang masih sejuk, ataupun dalam istilah suka belum warming up lagi.
seboleh-bolehnya mulakan dengan aktivit kardio, seperti berjalan 3-4 min,
lari-lari anak,
ataupun berjogging (much better) berhempas pulas.
dan kemudian barulah melakukan aktiviti atau senaman yang dapat membentuk perut sixpack anda itu.

tips: lakukan latihan diselang dengan rehat 2-3 minit.
jogging + seat up + rest, jogging+seat up+ rest.

kerana dengan begini hormon testosteron dalam badan dapat meningkat dan mempercepatkan
perkembangan secara significant.

3) kurangkan pengambilan makanan-makanan yang tak sihat. amalkan pola pemakanan sihat yang
dapat membantu dalam membentuk perut 6pack anda.

ingat ye adik-adik
Pastikan pola makanan anda kurang karbohidrat dan tinggi protein. pola pemakanan yang sihat dan stabil antara faktor rendah dalam mengurangkan lemak anda.

untuk membentuk perut 6pack, mulakan lah dengan ini.
untuk tidak mengambil terus mungkin tak boleh sebab karbohidrat tu adalah tenaga,
lemak jugak adalah tenaga, tapi bila terlebih tenaga?? fikir-fikirkan.


aktiviti ni masih di peringkat awal dalam membentuk perut 6pack.
nanti-nanti aku story macam mana nak hilangkan lemak di badan terlebih dahulu.
cukup disini sahaja, :-)

p/s: maaf tulisan berterabur.
www.tips-fb.com

1 comment:

concon haikal said...

hihihi boleh diguna pakai tips nhe....biar aq test luk